Naast het invullen van het formulier op onze website kunt u onderstaande tips gebruiken om aanvullende acties uit te zetten. (indien van toepassing)

Sociale Media

Meldt de vermissing van uw huisdier ook bij landelijke meldpunt organisaties en via sociale media zoals Facebook, Twitter, Instagram en Nextdoor, vergeet vooral de buurtapps niet. Vraag mensen mee te kijken, deel hierbij zoveel mogelijk de gemaakte flyer van onze website. Kijk voor handige websites onder het kopje links.

Chippen en registreren

Als een huisdier gechipt en geregistreerd is dan kunnen de instanties met een chipreader de eigenaar makkelijk achterhalen en in kennis stellen. Het is dan ook zeer belangrijk dat u de chip bij de databanksite op vermist zet. U kunt direct controleren of uw huisdier is geregistreerd en of de contactgegevens nog juist zijn. Mocht dit niet het geval zijn kunt u direct de gegevens wijzigen. Let op: deel het chipnummer van uw dier niet met derden. ( Derden kunnen zodra ze in het bezit zijn van het chipnummer en de safe code wijzigingen doorvoeren in de gegevens van uw huisdier als deze nog niet is geregistreerd! ) Bent u in het bezit van het chipnummer kijk op onze website onder links. Mocht de vermissing om een vogel gaan? Deze zijn vaak geringd kijk voor een ring controle op onze website onder links.

Flyers verspreiden

Geef aan zoveel mogelijk mensen door dat uw huisdier vermist is. Hang flyers op, maar het belangrijkste is: blijf zoeken en geef niet op! Er zijn heel wat huisdieren die na maandenlange vermissing zelfstandig terugkeren naar de eigenaar. Laat uw dierenarts weten dat uw huisdier vermist wordt en vraag of u ook hier de flyer van onze website mag ophangen. Verspreid de flyers die u op onze website heeft gedownload. Hang deze op plekken waar veel mensen komen. Denk aan de bushalte/station, de supermarkt, de glasbak, poepzakdispenser, de brievenbus, de pinautomaat, u kunt ook vragen aan de postbode of deze met u mee wil zoeken geef deze ook de flyer mee. In sommige gemeenten en natuurgebieden mogen geen flyers worden opgehangen. Bij alle natuurgebieden van Natuurmonumenten is dit strikt verboden u kunt hier toestemming voor vragen bij het beheerkantoor Goedereede tel 0187-49928. Informeer dus altijd bij de betreffende instanties of er regels zijn met betrekking tot het verspreiden van flyers ( in het uiterste geval kan dit zelfs een boete tot gevolg hebben ). Flyers mogen wel in de brievenbus worden gedaan bij woningen/bedrijven zonder Nee/Nee sticker.

Zoektocht

Bel aan in de buurt en vraag of de bewoners even willen kijken in hun berging, garage en of schuur. Het zou goed kunnen zijn dat uw huisdier per ongeluk is opgesloten. Doorzoek gemeentegroen en tuinen in de directe omgeving. Vergeet ook niet omhoog te kijken in bomen en of daken. Zoek bij verbouwingen en kluswerk in uw eigen woning goed onder vloeren en achter pasgeplaatste dingen zoals keukenblokken en wanden. Betreft het vermiste dier een kat? Dan kunt u de volgende tips doorlopen; Maak zo snel mogelijk een spoor met gebruikt kattengrit vanaf de deur, door de tuin heen. Een kat zal zijn eigen geur of die van huisgenoten herkennen en hierop afkomen. Een angstige kat zal zich eerder laten zien op rustige momenten, zoals in de vroege ochtend of in de late avond. Neem een zaklamp mee en eventueel iets wat uw huisdier lekker vindt, en iets om mee te rammelen op deze zoektocht. Zorg voor een beschut plekje bij de deur waar uw huisdier normaal binnenkomt. Leg op deze plek een licht of donker kledingstuk ( afhankelijk van de kleur vacht van het huisdier ) van uzelf zo kunt u zien of uw huisdier in de nacht is thuis geweest maar misschien niet naar binnen kon. U kunt ook water en voer neerzetten alleen lusten andere dieren dit natuurlijk ook graag. Maak een plekje van fijn zand en zet hier een bakje voer in zodat u aan de pootafdrukje kunt zien welk dier er van het voer gegeten heeft. Het voer zou ook door eventuele andere dieren kunnen worden opgegeten

Denkt u alles te weten over uw kat?

Elke eigenaar van een kat heeft zich wel eens afgevraagd, Wat doet dat dier toch aldoor als hij naar buiten gaat? Neem even de tijd om de volgende documentaire van de BBC te bekijken, dit geeft een geweldig beeld van katten waarvan we dachten alles te weten. Deze documentaire is Engelstalig en niet ondertiteld

Deel 1 klik hier

Deel2 klik hier

Digitale hulpmiddelen tijdens uw zoektocht

Gebruik maken van drones

Een drone kan een waardevolle toevoeging zijn in een zoektocht bijvoorbeeld in een natuurgebied. Heeft u zelf een drone of kent u iemand met een drone? Let dan op dat het gebruik van drones aan diverse wet en regelgeving is verbinden. Voor meer informatie verwijzen wij u door naar de rijksoverheid onderdeel drones zie links op onze website.

Gebruik maken van wildcamera/cameravallen.

Een wildcamera kan een toevoeging zijn als u niet zeker weet of uw huisdier zich begeeft op de door u aangebrachte voerlocaties. Maak een plekje van fijn zand en zet hier een bakje voer in zodat u aan de pootafdrukje kunt zien welk dier er van het voer gegeten heeft. Het voer zou ook door eventuele andere dieren kunnen worden opgegeten. De gemaakte beelden zijn op een later tijdstip door u terug te kijken. Let op: bij het plaatsen van de camera dat deze onopvallend is geplaats .Dit om eventuele diefstal te voorkomen.

Animal-alert sms service

Animal-alert heeft een service om een sms bericht te verzenden naar mensen dicht bij de locatie van het opgegeven vermiste huisdier. Hier zijn wel kosten aan verbonden zie handige links op onze website.

Verhuisd?

Bent u verhuisd? Neem dan contact op met de nieuwe bewoners van uw oude adres. Huisdieren lopen vaak terug naar hun oude huis. Bent u in het bezit van een buurtapp van uw oude adres plaats dan ook hier de flyer, vraag uw oude buren ook mee uit te kijken naar uw vermiste huisdier. Verspreid de flyer ook in de buurt van uw oude adres en vergeet ook hier niet de postbode te vragen.

Asiel

Bel of bezoek het dierenasiel in Spijkenisse tel 088-3437131. Neem de flyer van uw vermiste huisdier mee, zo kunnen deze makkelijk controleren of uw huisdier hier is binnengebracht. Mocht dit (nog ) niet het geval zijn dat kunt u de flyer achterlaten voor latere verificatie.

Dierenambulance

De dierenambulance kan u vertellen of uw vermiste huisdier misschien een ongeluk heeft gehad. Mocht dit niet het geval zijn, geef ook aan de dierenambulance de vermissing door. Zie handige links op onze website.

Hulpdiensten

Bij een dier in nood kunt u de dierenpolitie bellen 144 zie ook de links op onze website Bij een huisdier in een benarde situatie ( in een boom, put, spouwmuur, dak enz. ) kunt u bellen met de brandweer geen spoed 0900-0904 zie ook de links op onze website.